Ivan fra Spira Takst AS svarer – Del 6: Hva setter en takstmann pris på at klargjøres når jeg skal selge bolig?

Har du bestemt deg for å selge boligen din? Da er det en del ting som må gjøres. Du kan heldigvis få profesjonell hjelp, både via megler og en takstperson, men det er mange penger å spare på å gjøre ulike ting klart på egenhånd.

Slik som renhold, vedlikehold i den grad det kan la seg gjøre på egenhånd, stell av hage og uteområder kan man eventuelt gjøre selv, slik at de fremstår som delikate og forlokkende for eventuelle kjøpere. Men hva setter en takstmann pris på at gjøres før han/hun kommer?

Hva setter en takstmann pris på at klargjøres når jeg skal selge bolig?

Jeg driver ikke med salg av bolig så dette kan jeg lite om. Jeg lager ulike rapporter som omhandler tilstand på bygning og opparbeidelse av eiendom. Samt reguleringsmessige forhold. Dette setter jeg verdi på.

En nyklipt plen og ryddig hus gjør selvfølgelig bedre inntrykk enn villnis og overmøblert rot. Vegger mot terreng er faktisk viktig å holde ryddige og luftige slik at kondensfukt ventileres, luftes bort før det blir vannskade av det.

– Ivan Bredo Isaksen